Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-28@13:54:17 GMT

زاینده رود ستون فقرات اصفهان است

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۵۴۰۷۶

زاینده رود ستون فقرات اصفهان است

به گزارش برنا از اصفهان، سید عبدالوهاب سهل آبادی در این دیدار که عصر امروز در سالن اجتماعات استانداری اصفهان صورت پذیرفت، گفت: سوابق و فعالیت های دکتر مهر علیزاده در اتاق بازرگانی ایران ، نوید بخش آینده ای روشن در تعامل و همکاری بخش خصوصی و دولت در این استان است.

وی با به اشاره فعالیت ها و برنامه های اتاق بازرگانی افزود: تلاش در جهت توسعه صنعت گردشگری، تدوین و تصویب برند شهر اصفهان، برگزاری دوره های آموزشی تخصصی، تشکیل شوراهای عالی بانوان و جوانان، ساماندهی و کمک به رشد استارت آپ ها،تشکیل مرکز توسعه صادرات و تاسیس انجمن های تخصصی از اقدامات این دوره هیات نمایندگان بوده و به واسطه این فعالیت ها، اتاق بازرگانی اصفهان در جمع ٤ اتاق برتر جهان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ١١ کمیسیون و ٣ شورای عالی اتاق اصفهان آماده هستند تا به عنوان مشاورانی امین عمل نموده و تجربیات و نظرات خود را که برگرفته از اجماع فعالان اقتصادی است در اختیار استانداری اصفهان قرار دهند.

وی خطاب به مهر علیزاده تاکید کرد: امیدواریم امکان انتقال سریع مشکلات و  موانع پیش روی تولید کنندگان و صنعتگران به جنابعالی فراهم باشد و ما نیز به انجام تعهدات خود در زیر ساخت های مورد نیاز اصفهان ازجمله مشارکت در ساخت کارگو ترمینال فرودگاه، نمایشگاه بین المللی، بندر خشک و کریدور علم و فناوری با همت ادامه خواهیم داد.

سهل آبادی با اشاره به دیدار استاندار اصفهان با صدر اعظم پیشین اتریش گفت: جلب سرمایه گذاران خارجی و رونق صنعت گردشگری یکی از مهمترین اولویت های اتاق بازرگانی اصفهان است و خوشحالیم که این موضوعات از اولویت های مورد نظر شما هم می باشد.

مسعود گلشیرازی رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی اصفهان در این دیدار گفت: نرخ رشد سرمایه گذاری حال حاضرکشور منفی سه درصد و میانگین چهل ساله گذشته ٥ درصد بوده است و به نظر می رسد میزان رشد اقتصادی در حال حاضر ١/٨ درصد باشد.این آمار که در اصفهان اندکی کمتر نیز می باشد بسیار هشدار دهنده است و امیدواریم با سوابق اقتصادی و مدیریتی جنابعالی، شیب منفی سرمایه گذاری در استان اصفهان متوقف شود.

مصطفی رناسی نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان با معرفی بنیاد نصف جهان و اشاره به جلسه اخیر این بنیاد با حضور معاون اول رییس جمهور گفت:دکتر جهانگیری حل مسئله آب،راه اندازی قطار پرسرعت اصفهان-تهران و توسعه فرودگاه شهید بهشتی را از اولویت های دولت برای اصفهان بیان نمود و انتظار ما این است این سه اولویت محقق شود.

وی خواستار استقرار ایده" میز به جای کارمند" در سازمان ها و نهادهای دولتی گردید و گفت: دفاتر خدماتی پلیس +١٠نمونه موفقی از این ایده می باشد.

جباری رییس کمیسیون حمایت از سرمایه گذاری اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این دیدار گفت: اصفهان در مسیر جاده ابریشم قرار دارد و با پیگیری اتاق بازرگانی ، این شهر نشان این جاده را دریافت نموده است و بایستی همه از این ظرفیت استفاده کنیم.

وی خواستار تقویت ظرفیت های فرهنگی و هنری اصفهان مانند موسیقی و تاتر گردید.

محسن مهر علیزاده استاندار اصفهان نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از قبولیت مسولیت در استانی با ظرفیت های کم نظیرصنعتی، تاریخی، اقتصادی، هنری و مذهبی، گفت: تمام توان و تجربیات مدیریت خود را برای خدمت به مردم قدرشناس اصفهان به کار خواهم گرفت.

وی افزود: برگزاری آیین معارفه استاندار اصفهان در اتاق بازرگانی، پیام روشنی برای فعالان اقتصادی، مردم و دولت به همراه داشت.

مهر علیزاده با ابراز نگرانی از بالاتر بودن نرخ بیکاری اصفهان از متوسط نرخ بیکاری کشور گفت: رسیدگی به وضعیت واحدهای بزرگ صنعتی را از نخستین برنامه های خود قرار داده ام و امیدوام مشکلات این واحدها مرتفع گردد.

وی تاکید کرد: زاینده رود مانند ستون فقرات اصفهان است و نشاط و پویایی مردم و تمام بخش ها و ظرفیت های این شهر تحت تاثیر زنده بودن این رودخانه قرار دارد و همه وظیفه داریم برای حل مشکل آب تلاش نماییم. اصفهان باید به جایگاه شایسته خود بازگردد و همچنان به عنوان یک مرکز پیشگام و پیشرو مطرح باشد.

وی افزود: در مقطع زمان فعلی حساس کشور باید از اقتصاد وابسته به نفت به اقتصاد متکی بر بخش خصوصی تغییر جهت دهیم. تحریم های سال گذشته ضربات سنگینی به اقتصاد ایران وارد کرد و هنوز هم مشکلات زیادی بر سر راه مبادلات تجاری و بازرگانی وجود دارد و به همین خاطر باید به حمایت از بخش خصوصی و تکیه بر تولید داخلی توجه بیشتری نماییم.

وی گفت: واقعیت این است که اگر دولت از تصدی گری فاصله نگیرد و بخش خصوصی فعال نباشد، اشتغال، رونق اقتصادی و درآمدها مالیاتی محقق نخواهد شد و به طور کلی اداره کشور میسر نخواهد بود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۴۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان

شهرستان چادگان در ۱۲۰ کیلومتری غرب اصفهان، از آب و هوای دلنشینی در فصل بهار و تابستان برخوردار است و هرساله مسافران زیادی را از سراسر کشور به خود جذب می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، شهرستان چادگان یکی از خوش آب‌وهواترین شهرستان‌ها در استان اصفهان است که در طول سال میزبان گردشگران زیادی از استان اصفهان و سایر استان‌ها است. چادگان قدمتی دیرینه در تاریخ ایران دارد و کتاب‌های تاریخی قدمت آن به دوران صفویه نسبت داده‌اند، از دیگر نام‌های قدیمی این شهرستان می‌توان به پرتیکان و پاراتاک اشاره کرد.

مردم ساکن در شهرستان چادگان به زبان ترکی قشقایی صحبت می‌کنند و در بعضی روستاهای اطراف لرهای بختیاری ساکن هستند، با سفری به سمت روستاهای اورگان و چنارود آثاری از شیرهای سنگی را مشاهده می‌کنید که نشان دهنده حضور بختیاری‌ها و عشایر در این مناطق است.

طبیعت پرطرفدار چادگان

وجود طبیعت جذاب و بکر در این منطقه در کنار اماکن گردشگری، این شهرستان را به یکی از قطب‌های توریستی استان اصفهان تبدیل کرده و از زیبایی‌های این منطقه وجود دریاچه زاینده‌رود و چشمه‌های فراوان است.

یکی از پل‌های تاریخی در چادگان، پل اورگان است که به وسیله شخصی به نام حاج جلیل استکی از اهالی اورگان بر روی زاینده‌رود بنا شده است؛ پل اورگان معماری زیبایی دارد و به وسیله سنگ‌های محلی و ملات گچ ساخته و با آجر تزئین شده است.

این پل دارای یازده دهانه و دوازده پایه است و در قسمت میانی طاقچه‌ای برای آن تعبیه شده است تا در زمان طغیان رودخانه، از فشار آبی آن کم شود؛ گفته می‌شود این پل تاریخی یادگاری از اقوام بختیاری در چادگان است که در سال ۱۳۸۳ به ثبت ملی رسیده است.

علاوه بر آثار تاریخی زیبا در شهر ساحلی چادگان، مجتمع‌های گردشی زیادی در اطراف زاینده‌رود قرار دارد که مقصد بسیاری از مسافران است.

یکی از مهم‌ترین مجتمع‌های گردشگری در چادگان دهکده تفریحی زاینده‌رود (عمران) است، در این دهکده ویلاهایی برای ارگان‌های دولتی وجود دارد که از امکانات تفریحی گسترده‌ای همچون سینما، پارک‌های بازی، باشگاه ورزشی، استخر، زمین اسکیت و رستوران‌های متنوع برخوردار است؛ قایقرانی در دریاچه زاینده‌رود انجام می‌شود و جزیره مجنون یکی از جاذبه‌های زیبا و دیدنی دریاچه است.

در این دهکده هر ساله با آغاز فصل بهار جشنواره اقوام ساکن در چادگان برگزار می‌شود که هدف از برپایی آن، آشنایی مسافران با آداب و رسوم، لباس و غذاهای محلی این شهرستان است.

در این جشنواره صنایع‌دستی بانوان منطقه همچون گلیم‌بافی و جاجیم‌بافی، لباس‌های محلی بختیاری و ترک قشقایی، سیاه چادر و غذاهای سنتی این دو قوم ساکن در چادگان از جمله آش محلی، شله کشک، آش جو و آش رشته و کدو برانی پخته می‌شود.

در جشنواره اقوام محلی همچنین ساز محلی " ساز و ناقاره" نواخته می‌شود و ترک‌های قشقایی که لباس‌های محلی بر تن دارند، همراه آن رقص محلی چپی را اجرا می‌کنند.

برگزاری چنین جشنواره‌هایی به آشنایی بیشتر گردشگران در شناخت دیگر مشاغل موجود در این شهرستان همچون خراطی و برش کاری با چوب، میناکاری روی مس و دیگر هنرهای دستی کمک کرده و موجب اشتغال‌زایی جوانان شده شده است.

مکان‌های تاریخی چادگان

از جمله مکان‌های تاریخی شهرستان چادگان، عمارت تاریخی معظم الملک است که قدمت آن به دوران قاجاریه می‌رسد و به واسطه آینه‌کاری، گچ‌بری، کاشی‌کاری و هنرهای چوبی از زیباترین آثار غرب اصفهان است؛ این عمارت به خانه دکتر صالحی، خانه آنالویی و عمارت سنگی نیز معروف است.

مسجد جامع چادگان یکی از بناهای قدیمی است که در سال ۱۲۵۲ شمسی احداث شده است و بعدها چندین بار تعمیر و بازسازی شد، این مسجد معماری بسیار زیبایی دارد و از مهم‌ترین قسمت‌های تاریخی آن می‌توان به سر در مسجد اشاره کرد.

مقبره کاوه آهنگر در روستای مشهد کاوه در ۱۳ کیلومتری شهرستان واقع شده است. مردم این روستا به شعر و ادبیات علاقه دارند و هرساله در کنار مقبره کاوه آهنگر مراسم شاهنامه‌خوانی برپا می‌کنند.

لباس‌های محلی مردم چادگان

مردان و زنان چادگان لباس‌های محلی زیبایی دارند، لباس زنانشان از جمله دامن مخملی و روسری بافته شده است و مردان لباس‌هایی به نام " دن آرخالوق" به همراه کلاه نمدی و کفش‌های سفید رنگی به نام " ملیکی" به پا می‌کنند.

زنان، امروزه از لباس‌های محلی خود بیشتر در جشن حنابندان عروسی استفاده می‌کنند.

در کنار ترک‌های قشقایی در این شهرستان لرهای بختیاری هم زندگی می‌کنند که لباس محلی زیبایی دارند و به نسبت ترک‌ها سنت لباس محلی خود را به خوبی حفظ کرده‌اند.

لباس زنان بختیاری شامل مینا، کله چه، دامن قر و لباس بلند می‌شود و مردان بختیاری از دبیت، جوقا و کلاه نمدی " کلاه خسروی" استفاده می‌کنند.

سوغات شهرستان چادگان

بیشتر مردم چادگان به کار کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و سوغات اصلی این شهرستان شامل محصولات کشاورزی از جمله کشک، شیر، دوغ محلی، ماست محلی، سرشیر، پنیر محلی، روغن محلی، قره قوروت، لواشک و سبزی‌های کوهی است که طرفداران زیادی در بین گردشگران دارد

صالحه عباسی، خبرنگار ایمنا

کد خبر 734440

دیگر خبرها

  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • معرفی چهار زنجیره تولید چهارمحال‌وبختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • اجرای طرح‌های اقتصادی باید از مسیر دانشگاه بگذرد
  • حضور بیش از ۳۳ کشور آسیایی در اجلاس آسیا(ACD) به میزبانی اصفهان
  • کارگران ستون فقرات تولید هستند
  • موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه
  • طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان